Kuka olen

Olen Milja Laaksi.

 Ihan pikkulikasta asti olen tykännyt touhuta eläinten kanssa. Olivat ne sitten vaikka kuoriaisia, sammakoita, lintuja, kanoja, kissoja, koiria, sikoja, lehmiä tai mitä vaan.

Omia koiria minulla on ollut yhtäjaksoisesti yli 40 vuotta. Tällä hetkellä kotona asustelee pääsääntöisesti kolme Keeshondia, Gitta, Keiku ja Yaya. Sekä Owczarek Podhalanksi, Anki. Sijoituskoirani vierailevat vaihtelevasti luonamme. En ole yhtään kilpailuhenkinen, joten en harrasta koirieni kanssa tavoitteellisesti mitään lajia. Näyttelyissä toki kasvattajana käyn, mutta kotona tekeminen on rentoa höntsäilyä ja arkitaitojen hallintaa.

Kasvatan koiria kennelnimellä Waatan. Ensimmäinen kennelin Keeshond-pentue syntyi 2008. On hienoa kasvattaa ja seurata pentujen kehittymistä ja persoonien erilaisuutta.

Kasvattajana minulle on tärkeää löytää pennuille kodit, joissa niiden hyvinvoinnista huolehditaan. Koulutuksissa lähellä sydäntäni on pienten pentujen hyvä ja tasapainoinen alku omistajan kanssa.

Jotta pystyisin paremmin ohjaamaan kasvattieni omistajia arjen haasteissa, päätin perehtyä lähemmin nykyaikaisiin oppeihin. Uskon siihen, että käyttäytymistiede ja positiiviset koulutusmenetelmät ovat oikea tie hyvään koira- omistaja vuorovaikutussuhteeseen ja tavoitteiden saavuttamiseen.

Olen suorittanut opinnot käyttäytymistieteellisestä kouluttajakoulutuksesta ja käytöshäiriöiden anatomiasta Suomen eläinkoulutuskeskuksessa. Lisäksi olen osallistunut useampien kouluttajien luennoille ja kursseille mm. Helena Telkänranta, Katriina Tiira, Jirka Vierimaa, Jaana Pohjonen, Jenny Jalonen

Tarjoan yksityisohjausta ja käytösneuvontaa tavoitteena sujuva arki. En kouluta harrastuslajeja, mutta niissäkin tarvitaan hyvät pohjataidot ohjaamiseen.