MUISTOISSA

MUISTOISSA


FI & EE & LV & LT & BALT MVA WAATAN ANGELICA "Lila" 10.10.2008 - 20.08.2021

Rakas, ensimmäisen pentueen kasvatti, Lila 💔

Kaikki ovat persoonia, mutta Lilalla oli paljon sellaisia tapoja, mitä useimmilla kessuilla ei ole. Lila oli kyllä äärettömän kiltti, ihmisen paras kaveri, joka jaksoi olla rapsuteltavana vaikka kuinka. Se oli niin luottavainen omalle ihmiselle, että sen kanssa oli helppo mennä missä vain. Lila oli hyvin näppärä ongelmien ratkomisissa ja muutenkin oppivainen.

Raju luonne oli kuitenkin sisällä, kun niin monet supit kokivat viimeiset hetkensä Lilan käsittelyssä, eikä Lila niissä taisteluissa koskaan loukkaantunut. Narttukoirille tuli myös selväksi kenen reviirille astuttiin, kun meidän pihaamme saavuttiin. Alun selvittelyn jälkeen Lila olikin luotettava seuralainen kaikille. Urokset sitten taas saivatkin liehittelevän vastaanoton kokoon tai rotuun katsomatta, ihan Lilan viimeisiin hetkiin asti.

Lila oli myös hellivä ja huolehtiva emä. Kaikkien muidenkin pentuja se imetti (myös kissaa) ja vartioi ja huolehti niistä niiden kasvaessa.

Lila ei ollut koskaan mikään ahmatti, mutta vartioi ruokaansa ja taskuvaras se myös oli, jos satuit jättämään takin vaikka tuolille, niin jopa oli namipussi sieltä kaivettu, käännetty ja nuoltu tyhjäksi.

Lilalla oli aina hyvä kunto ja reipas liikkuja se oli. Terveet nivelet veivät aina eteenpäin. Mutta kasvaimet ne tulivat Lilankin kohtaloksi.

Aamulla ensimmäinen hento kuiskaus syksystä, on rakkaan ystävän aika poistua. Auringonpaiste sulatti päivän ja raikas tuulenhenkäys toi muiston, jossa tuntui tutun turkin pehmeys käsissäni.


C.I.B POHJ & FIN & SE & NO & EE & LV & LT & BALT MVA BALTV-07 EEV-07 SEV-08 ESWOOD NEREIDA "Nessi"1.3.2006-26.7.2019

Kennelimme kantakoira, Nessi-mummo.

Nessi oli persoona, josta yleensä kaikki vieraat ja lapset pitivät. Se olikin luotettava ihmisten kumppani, joka vanhemmiten oppi komentamaan vieraita. Nessi tykkäsi tehdä temppuja ja ruoka sillä oli aina mielessä. Nessi liikkui hyvin kevyin askelin loppuun asti, mutta kasvaimet veivät mummun kunnon.

Monet reissut ja retket sinun kanssasi teimme,
olit koira, parhain ystävämme,
joka selkäänsä ikinä meille kääntänyt ei.
Nyt katosi vanhuuden kivut ja vaivat,
sua odottaa nyt se koirientaivas.
Kiitos kun luonamme olit pitkän hetken, teimme kanssasi ikimuistoisen retken.
Vaikka pahalta tuntuu ja surettaa, sinä meille annoit paljon muisteltavaa.


WAATAN ILEX 1.12.2016 - 5.9.2017

Ile ei asunut enää meillä, mutta suurimman ajan elämästään kyllä. Ile täytti 6 kk. kun muutti uuteen kotiinsa. Siellä elo jäikin todella lyhyeksi. Omistaja kertoi kuinka Ile tykkäsi leikkiä perhosten kanssa ja niin se taisi olla itsekin perhonen, joka lento loppui niin lyhyeen. Onnettomuus tuhosi Ilen elämän.

Ilestä varttui komea uros jolla oli ihana luonne. Ile oli minulle erityisen läheinen. Jäljelle jäi suuri suru ja lempeä tassunjälki sydämeen.

Onhan sinun nyt hyvä olla?
Saathan juosta vapaana,
ihan niin kuin tykkäsit tehdä?
Onhan sinulla koirakavereita,
joiden kanssa saat temmeltää,
aivan niin kuin eläessäsi halusit tehdä?
Olethan vapaa kivuista,
jotka sait onnettomuudessa?
 


FI MVA LVJV-14 HeW-14 REBELIA NUTRENA "Meile" 29.03.2013-18.07.2015

Jos Lumian kanssa yhteinen taival jäikin lyhyeksi, niin Meilen kanssa se tuntui loppuvan heti alkuun. Siitä oli vain kaksi vuotta ja kuukausi aikaa, kun haimme Meilen Puolasta.

Meile heikkeni hyvin nopeasti. Siltä meni ääni ja voimat, jalat alkoivat pettää, ja sitten ei enää henki kulkenut...

Meile oli hauska koheltaja, oikea Blondi, josta yleensä kaikki pitivät. Eikä tunne ollut edes yksipuoleista. Meidän ihmisten lisäksi etenkin Manna jäi kaipaamaan valkoista isoa leikkikaveriaan.

Vaeltaja pysähtyy

soutaja antaa airojensa levätä

näkymtön hyvä käsi

on laskeutunut elämän otsalle.

- Viljo Kajava -C.I.B FI & EE & LV MVA BALTV-10 SNOWY COATS FAIR SNOW PRINCESS " Lumia" 7.7.2009 - 16.5.2013

Lumian elo jäi kovin lyhyeksi.
Huomasimme Lumian ontuvan etujalkojaan jo pentuna. Kyynärät olivat todella huonot, ei auttanut kuin viedä se tähystykseen. 7 kk.iässä kyynärät siis leikattiin ja kun kaksivuotiaana vein sen virallisiin terveystarkastuksiin, niin siellä saimme jo todeta uutta kasvua niissä. Lonkat olivat myös sairaat D/E. Meidän oli jo asennoiduttava siihen, ettei Lumia meitä kovin vanhaksi vartio. Mutta näin pian emme uskoneet sen ajan jo tulevan.
Lumia oli kaunis ja sen kanssa oli helppo elää. Se oli ystävällinen persoona ja toimi myös kessupentujen lapsenvahtina. Etenkin Lila, Cara ja Sumu kaipaavat tätä suurta valkoista leikkikaveriaan meidän ihmisten lisäksi.

Olet nyt reunalla pilven,
poissa kivusta, elämää täynnä
Kuljemme kuin kuunnellen,
on poissa jotain hyvää.
Sitä emme tavoita katsellen
ja tunnemme surua syvää.


Maailman kiltein koira
NELLA (9.6.1999 - 4.3.2010)

Niin monta kertaa minä lähdin ja sinä jäit. Kotipihaan. Mutta vain yhden kerran, yhden ainoan kerran sinä lähdit ja minä jäin. Itkemään.