Meiltä pentu

Meiltä pentu

Haaveiletko koiranpennusta ja olet päättänyt jo hankkia uuden perheenjäsenen. Koiran hankinta on suuri päätös. Se vaatii sitoutumista koko koiran elinajan, noin 10-15 vuotta. Koirasi antaa sinulle paljon rakkautta ja iloa, mutta myös vastuuta ja kuluja.

Kun rotuvalinta on tehty, onkin edessä löytää vastuullinen kasvattaja. Kysy samalla myös itseltäsi, olenko vastuullinen koiran omistaja? Rotuun ja kasvattajaan on hyvä tutustua tarkemmin vierailemalla kasvattajan luona ja tarkkailla hänen aikuisia koiriaan. Jokainen koira on oma yksilönsä, joiden luonteissa on myös eroavaisuuksia. Toivottavasti sinulla on kysymyksiä esitettäväväksi ja olet valmis vastaamaan kasvattajan kysymyksiin.

Tässä marraskuussa 2015 julkaistu tutkimus, johon mielestäni kannattaa myös tutustua.

Jos mietit, ottaisitko meiltä pennun, kerron hieman siitä kuinka valitsen pennuille kodit.

Kasvattajana minulle on tärkeää tietää minkälaiseen perheeseen ja millaisiin olosuhteisiin pentu on tulossa. Mielestäni sinulle pitäisi ostajana olla yhtä tärkeää tietää mistä ja millaisista oloista pentu on tulossa. Joten meidän on tärkeää tavata perhe kasvotusten ennen ostopäätöstä.

Pentuja pääsee katsomaan noin 4 viikon iästä eteenpäin. Ensimmäiset viikot pyritään järjestämään emälle stressitöntä aikaa hoitaa pentujaan. Kun olen tavannut kaikki tulevat pentujen omistajat, alan miettiä kuka pennuista sopii parhaiten kenellekin. Kaikki koirat myydään kotikoiriksi, mutta jos olet kiinnostunut näyttelyistä tai muista harrastuksista, pyrin ottamaan toiveet huomioon. Kukaan ei voi luvata pennusta kasvavan näyttelytähteä tai huippua harrastukseen, kun kyseessä on elävä yksilö, eikä mitkään tittelit periydy. Kannustan ja autan mielelläni, jos innostut kokeilemaan harrastuksia.

Olisiko teillä koti, jossa koiraa rakastetaan ja huolehditaan koiran hyvinvoinnista? On hienoa, jos koiralle on tarjolla aktiivista arkielämää. Innostus harrastuksiin ja aiempi koirakokemus olisivat tietysti plussaa. Koska koirien hyvinvointi on minulle todella tärkeää, tarjoan parhaani mukaan tukea ja ohjeita arjen haasteisiin, joilla toivottavasti saadaan pennustasi onnellinen, luottavainen koira. Muista, et koskaan jää koirasi kanssa yksin, jos joku askarruttaa mieltäsi, autan parhaani mukaan. Ilahdun jokaisesta yhteydenotosta koko koiran eliniän, oli kyseessä sitten surut tai pienetkin ilon aiheet. 

Jos olet kiinnostunut saamaan meiltä pennun, suunnitelmani tai rotu yleensä kiinnostaa, niin otathan rohkeasti yhteyttä. Jaksan rupatella aiheesta, vaikka kuinka.

Tervetuloa Waatan rentoon porukkaan!

waatanmilli@gmail.com          Ota yhteyttä!
p. 044 3003828

Ennen koiran hankintaa on hyvä tutustua myös Kennelliiton Hankikoira sivustoon!

Jos olet päätynyt kessun hankintaan, niin tutustu myös yhdistyksen PENTUOPPAASEEN :)